Gebruikte laptops hergebruiken

Gebruikte laptops

Veel mensen gooien gebruikte laptops weg wanneer ze een nieuwe kopen. Dit is erg zonde en niet nodig. Laptops worden veel te vroeg al bestempeld als oud of kapot. Vaak zit de opslag gewoon vol of is er een software update nodig. Als dit kleine probleem wordt opgelost werkt de laptop gewoon weer prima. Maar er zijn heel veel mensen die hier geen verstand van hebben. Hierdoor worden er jaarlijks duizenden laptops weggegooid die nog prima kunnen werken. Zorg daarom dat je wanneer je een nieuwe laptop gaat kopen, je gebruikte laptops eerst laat bekijken door iemand anders.

Tweedehands of refurbished

Gebruikte laptops kunnen prima als tweedehands laptop worden doorverkocht. Dit scheelt zowel jou als de koper een hoop geld. Daarnaast is het een stuk beter voor het milieu. Omdat laptops afbreken en laptops maken erg veel energie en tijd kost. Je zou gebruikte laptops ook door kunnen verkopen aan mensen die de laptops gebruiken om aan te sleutelen, of die een bepaald onderdeel ervan nodig hebben voor bijvoorbeeld een andere laptop. Verder zou je gebruikte laptops ook kunnen doorverkopen aan bedrijven die de laptops volledig opknappen zodat hij weer als nieuw is en deze dan doorverkopen. Dit heet refurbishen. Dan wordt de laptop volledig gereset en wordt de allernieuwste software erop gezet, zodat de laptop van binnen helemaal nieuw is. Alleen de buitenkant is dan nog tweedehands. 

Inruilen

Als laatste zou je je gebruikte laptop altijd nog kunnen inruilen bij de fabrikant voor een nieuwe laptop. Afhankelijk van hoeveel je laptop nog waard is en wat de prijs van de nieuwe laptop is, moet je een deel bijbetalen of krijg je een deel terug. Ook dit is kostenbesparend omdat je in principe geld krijgt voor je al gebruikte laptop. Dit is zowel voordelig voor jou als voor de fabrikant, omdat hij de gebruikte laptop weer opnieuw kan gebruiken. Je kan dus een hele hoop doen met gebruikte laptops zonder ze weg te hoeven gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *