Honden

Drugshonden

Samen met katten zijn honden een van de populairste dieren om als huisdier te hebben. Honden zijn namelijk super fijn om mee te knuffelen, ze komen lekker bij je zitten en je kunt er heerlijk mee wandelen of mee spelen. Niet voor niets zijn honden dus hartstikke populair. Omdat honden ook heel erg trouw zijn en een goede neus hebben, worden honden ook voor andere dingen gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld blindengeleidehonden, die blinden helpen om toch zelf op pad te kunnen. Ook maakt de politie veel gebruik van honden. Honden hebben namelijk een hele goede neus, waarmee ze getraind kunnen worden om verschillende illegale dingen te ruiken.

Drugshonden

Een voorbeeld van dingen waar de politie honden voor inzet, is voor het opsporen van drugs. Deze honden worden ook wel drugshonden genoemd. Drugshonden zijn ervoor getraind om drugs te kunnen ruiken en om zo de politiemensen hier naartoe te kunnen leiden. Drugshonden kunnen ingezet worden op heel veel verschillende gelegenheden. Als je bijvoorbeeld een evenement host, dan kan je bij de ingang iemand met een drugshond neerzetten. Als iemand dan drugs mee heeft, dan gaat de drugshond blaffen. Zo weet je meteen of iemand drugs bezit, en kan hij aangehouden worden.

Drugs

Steeds meer mensen gebruiken drugs, dus is het nuttig om drugshonden in te zetten om dit op te sporen. Je kan als bedrijf, particulier of als overheid een drugshond inschakelen. Zo kan jouw bedrijf compleet gecontroleerd worden op drugs. De drugshonden kunnen zowel softdrugs als harddrugs herkennen en opsporen. Wanneer je dus bijvoorbeeld zeker wil weten dat niemand in jouw bedrijf drugs gebruikt of opbergt, kan je dit eenvoudig laten controleren. Ook op feesten, vooral techno feesten, kan het interessant zijn om drugshonden in te schakelen. Hier wordt namelijk heel veel drugs gebruikt. Om het feest veilig te houden voor iedereen, is het echter het beste als hier geen gebruik van wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *