Asbestinventarisatie is verplicht

Asbestinventarisatie

Volgens het nationaal certificatieschema SC-540, zo meldt asbestinventarisatie-info.nl, is asbestinventarisatie in Nederland verplicht. SC-540 is al sinds 2008 van kracht, vooral bij het renoveren of slopen is het wettelijk verplicht om eerst zorgvuldige en professionele inventarisatie uit te laten voeren. Vooral als uw pand voor 1993 is gebouwd zijn de risicos die komen kijken bij een sloop of renovatie enorm. In een situatie zoals dit behoren er twee onderzoeken te worden uitgevoerd: type A en type B.

Asbestinventarisatie is vakwerk

Asbest is gevaarlijk. Het inademen van de miniscule vezels die vrijkomen wanneer asbest wordt verstoord kan leiden tot verscheidene longziektes waaronder een longontsteking of zelfs kanker. Werken met asbest zonder professionele begeleiding kan dus ernstige gevolgen hebben voor u en iedereen in de omgeving.
Het spreekt voor zich dat men voor het verwijderen van asbest een vakman inschakelt. Maar asbestinventarisatie zonder ervaring kan net zo gevaarlijk zijn. Bij een inventarisatie voert men eerst met simpel handgereedschap een klein destructief onderzoek uit. De professional neemt monsters van materialen waarbij hij of zij dat nodig acht. Als de expert na dit onderzoek vermoeden heeft van asbest kan er zo nodig nog een groter destructief onderzoek worden uitgevoerd. Dit kleine destructieve onderzoek is type A, het grotere slooponderzoek is type B. In veel gevallen kan een onderzoek van type A voldoen en hoeft er niet veel te worden gesloopt.

Waar vind u de experts?

U wilt met zekerheid weten of er asbest schuilt in uw pand en daarbij onnodige kosten voorkomen. Gelukkig kunt u hiervoor rekenen op de betrouwbare professionals van een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf. Dit soort bedrijven voeren professionele inventarisaties uit bij de sloop en de renovatie van vastgoed. Met hun behulpzame asbestdeskundigen hebben dit soort bedrijven particulieren bijgestaan en ook betrouwbaar werk verricht voor bekende klanten zoals Ahoy Rotterdam, Strukton, Waterweg Wonen, LEK en de maasdeltagroep. Dit en nog veel meer kunt u allemaal vinden door te klikken op: Asbestinventarisatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *